Over mij

Mijn naam is Nathalie van Emmerik (1986). Ik ben nieuwsgierig naar de manier waarop mensen in het leven staan en hoe dit vorm geeft aan leefstijl en gezondheid.

Vanuit deze interesse heb ik Diëtetiek en Gezondheidswetenschappen gestudeerd. Hierna kwam ik in aanraking met de Oosterse Geneeswijzen en  volgde ik  de vierjarige HBO opleiding tot shiatsu therapeut aan de Nederlandse School voor Klassieke Shiatsu in Den Haag.  Ik vind het inspirerend om naar het leven kijken als geheel, en me te verdiepen in de essentie van ziekte en gezondheid.

Door shiatsu en Do – In heb ik zelf mogen ervaren wat aanraking en beweging kunnen doen. In een korte periode is mijn gezondheid sterk verbeterd. Mijn chronische aandoening, waardoor ik veel moeite had met bewegen, vormt geen obstakel meer om te kunnen groeien en mezelf te ontwikkelen. Ik heb meer bewegingsvrijheid en voel me emotioneel veerkrachtiger en beter gecentreerd.

Vanuit deze ervaring ben ik ervan overtuigd dat er veel mogelijk is. Door de pijn aan te raken, fysiek en met intentie, wordt het zelfgenezend vermogen van het lichaam aangesproken. Zelfs wanneer iets niet (volledig) kan genezen, kan de juiste aandacht ervoor zorgen dat je er anders tegenaan kunt kijken en ervan kunt leren. Alles wat een belemmering vormt in je leven kun zien als een spiegel. Het is een uitnodiging om (meer) in contact te komen met jouw innerlijke kracht en de wijsheid van jouw ziel. Ik nodig je graag uit om deze uitdaging aan te nemen.