Shiatsu – Massage

Shiatsu is een holistische geneeswijze gebaseerd op 5000 jaar oude wijsheid uit China en Japan. Het is een methode om richting te geven aan de energiestroom (Ki in het Japans). Via aanrakingen van het lichaam en strekkingen en rotaties van de ledematen wordt geblokkeerde levensenergie weer in beweging gebracht. Het zelfgenezend vermogen wordt aangesproken, waardoor lichaam en geest de kans krijgen om te herstellen.

Een shiatsu- massage is zeer geschikt als je last hebt van vermoeidheid, pijn en/of stijfheid bij het bewegen.  Bij nek,- schouder- of rugklachten, problemen met de spijsvertering of met het slaappatroon. Ook als je geen (specifieke) klachten hebt maar graag even tot rust wil komen, is een shiatsu-massage erg ontspannend.

Voorafgaand aan de behandeling is er ruimte om je wensen en klachten te bespreken. Ik voer de behandeling uit op basis van oosterse diagnostiek en vanuit mijn intuïtie.

De massage vindt, geheel gekleed, plaats op een behandeltafel. Het is prettig om comfortabel zittende kleding te dragen, zoals een legging of joggingsbroek. Bij voorkeur zonder knopen of ritsen.


*Voorafgaand aan de behandeling worden vragen gesteld met betrekking tot het medisch verleden, medicijngebruik en eventuele zwangerschap, zodat de behandeling hierop kan worden afgestemd. Heb je (ernstige) psychische of lichamelijke klachten die je onbekend zijn? Raadpleeg dan eerst een arts.